Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Job i udlandet

Lederne kan rådgive dig, hvis du ønsker at – eller har fået – arbejde i udlandet.

Hos Lederne er vi konstant opmærksomme på, hvorledes vi bedst muligt kan tilpasse vores rådgivning til vores medlemmers behov. Derfor er vi også klar til at hjælpe dig i forhold til job i udlandet – primært indenfor EU.

Finder du job i Norden, har vi en særlig samarbejdsaftale med søsterorganisationer med Sverige og Norge, som du kan læse mere om her på siderne.

Et job i udlandet kan også have betydning for dine muligheder for dagpenge og efterløn. Læs mere nederst på siden.

Fortæl mig mere

Udstationering for dansk arbejdsgiver

Du har forskellige rettigheder, afhængig af om du skal udstationeres – det vil sige, at du arbejder midlertidigt i udlandet for en dansk arbejdsgiver – eller om du skal arbejde for en udenlandsk arbejdsgiver, som ikke er repræsenteret i Danmark.

Hvis du indgår aftale med din danske arbejdsgiver om at blive udstationeret i en periode, skal du være opmærksom på en række særlige forhold. I den forbindelse kan du få juridisk bistand fra Lederne.

Skriv til Lederne

Få tjekket din kontrakt og se udstationeringskontrakt
Hvis du skal udstationeres, har du brug for en særlig ansættelseskontrakt - en udstationeringskontrakt. Vi har lavet en udstationeringskontrakt, som du kan søge inspiration i og tilpasse efter din situation. Se eksempel på en udstationeringskontrakt og send gerne din kontrakt ind til os og få hjælp inden for 24 timer på hverdage.

Mere om din udstationeringskontrakt

Husk A-kassen
Husk også, at et udlandsophold kan få betydning for din ret til dagpenge og/eller efterløn på sigt.

Læs mere om dagpenge og udlandsopholdLæs mere om efterløn og udlandsophold

Arbejde i Sverige og Norge

Lederne samarbejder med den svenske lederorganisation Ledarna og tilbyder på den baggrund følgende til de af vores medlemmer, der er bosat i Danmark, men arbejder i Sverige:

  • Gennemgang og rådgivning om ansættelse og kontaktindgåelse i Sverige
  • Gennemgang og rådgivning i forbindelse med en opsigelse i Sverige
  • Rådgivning om a-kasse, dagpenge og efterløn, når du bor i Danmark, men arbejder i Sverige
  • Rådgivning om pensions- og skatteforhold, når du bor i Danmark, men arbejder i Sverige
  • Karriererådgivning til jobsøgning i Sverige


Sådan får du rådgivning
Hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning, skal du sende en e-mail til oresund@lederne.dk

Husk at oplyse medlemsnummer i e-mailen. Når vi har fået din e-mail, får du en bekræftelse fra os.

Lederne i Sverige og Norge
Som led i det internationale samarbejde har vi indgået en samarbejdsaftale med Ledarna Sverige og Lederne Norge, så du nemt kan flytte dit medlemskab mellem de tre lande.

Læs samarbejdsaftalen (pdf)

Udenlandsk arbejdsgiver

Lederne er medlem af den internationale organisation, CEC, der samlet set repræsenterer mere end en million ledere i Europa. På den måde er vi med til at sikre dig de bedste forudsætninger og muligheder på den internationale arena.

Ønsker du at arbejde i udlandet?
Den internationale organisation CEC, er en sammenslutning af europæiske lederorganisationer og står for "The European Confederation of Executives and Managerial Staff". Medlemsorganisationerne i CEC har en indbyrdes aftale om at servicere hinandens medlemmer. Det betyder, at du som medlem af Lederne uden omkostninger kan få rådgivning om arbejdsforhold og vilkår fra en lederorganisation i et andet EU-land, såfremt den er medlem af CEC.

Læs om CEC og se, om der er en lederorganisation i det land, hvor du skal arbejde

Få yderligere information
Hvis du har spørgsmål om, hvordan du kan organisere dig, mens du er ansat i udlandet, er du velkommen til at kontakte forhandlingschef Bo Vistisen på bvi@lederne.dk og høre mere om, hvordan du via Ledernes samarbejde med CEC kan få information om blandt andet:

  • Løn
  • Skatteforhold
  • Pension 
  • Forsikringer

Udenlandsk arbejdsgiver - ikke-CEC
I tilfælde med en udenlandsk arbejdsgiver, som ikke er omfattet af CEC eller er fra Sverige/Norge, kan vi ikke hjælpe dig med juridisk bistand - heller ikke i tilfælde af en tvist mod en udenlandsk arbejdsgiver. Vi kan kun hjælpe dig, hvis der i din kontrakt er aftalt danske ansættelsesvilkår, dansk værneting, og såfremt din arbejdsgiver er repræsenteret i Danmark.

Husk A-kassen
Husk også, at et udlandsophold kan få betydning for din ret til dagpenge og/eller efterløn på sigt. Det kan du læse mere om her:

Dagpenge og udlandsophold
Efterløn og udlandsophold

Hjælp til dig

Opdateret: 10.07.2017

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback