God trivsel for medarbejdere
starter hos lederen

Klimaledelse hero billede
Udviklet i samarbejde mellem:
Lederne I PFA

Performance og trivsel følges ad

Verden er i konstant forandring. Den ene krise afløser den anden og gør hverdagen usikker for både medarbejdere og ledere. Vi skal være klar til at handle på det uforudsigelige, og det kræver, at vi ikke er stressede, men at vi har tillid til hinanden og overskud til at se hinandens styrker og svagheder. At vi trives. På den måde er trivsel på arbejdspladsen forretningskritisk, og succes afhænger af evnen til at skabe et arbejdsliv i balance.

nyt digitalt værktøj Få øje på din egen kerne

Kernekvadranten er et enkelt værktøj til at opnå selvindsigt og forstå, hvordan din adfærd kan påvirke andre. Det er en metode, der gør dig klogere på de egenskaber, der er en del af din kerne. Den du er, og den måde du naturligt handler på.

Kernekvadranten er et gratis værktøj, der er udviklet til ledere og medarbejdere, der vil sætte fokus på trivsel i arbejdslivet.

Kernekvadranten hjælper dig med:

  • at lære dig selv bedre at kende
  • at blive mere bevidst om dine handlemønstre og hvordan du kan balancere dine styrker
  • at blive mere bevidst om dine medarbejdere og kollegers handlemønstre

Kernekvadranten tager udgangspunkt i dine styrker, og det udviklingspotentiale der ligger i at forstå dem fra flere vinkler.

God trivsel starter med lederen selv

God trivsel starter med god ledelse fra gode ledere. Ledere, der går forrest og skaber positive forandringer ved at bringe sig selv i spil og opbygge den psykologiske tryghed og åbne dialog, der styrker trivslen for alle. Men god ledelse kommer ikke af sig selv. Det kræver selvindsigt at gå forrest. At kende sine styrker og svagheder og vide, hvordan ens adfærd påvirker omgivelserne. Det kræver mod at vise sårbarhed og stå ved det menneske, man er.
Mand der griner

Bliv klogere på kernekvadranten

Kernekvadranten er et enkelt værktøj til at opnå selvindsigt og forstå, hvordan din adfærd kan påvirke andre.
Se eksempler på udfyldte kernekvadranter og den refleksion de kan give anledning til.

Er du klar til at udfylde din egen kernekvadrant?

Kernekvadranten gør dig klogere på dig selv og dine kernekvaliteter. Du bliver mere bevidst om dine handlemønstre, og hvordan du skaber en bedre balance. Så er du godt klædt på til at arbejde med trivsel i dit team.

Sæt fokus på trivsel i organisationen 

Kernekvadranten er et godt udgangspunkt for at give feedback til dine medarbejdere. Du kan med fordel bruge både din egen og dine medarbejderes kernekvadrant i jeres 1:1 dialog. Eller brug den sammen med en større medarbejdergruppe til at skabe mere tillid og tryghed blandt medarbejdere. Et øget kendskab til hinanden kan bane vejen for et tættere samarbejde.

Når du har udfyldt din egen kernekvadrant, inviterer vi dig til at bruge den til at sætte fokus på trivsel i dit team. Du kan nemt og helt gratis downloade guides til, hvordan du kan bruge kernekvadranten i 1:1 dialog med dine medarbejdere eller som værktøj til samarbejde i en større gruppe. 

Trætoppe

Kernekvadranten Udviklet af Daniel Ofman

Værktøjet bygger på ledelsesmodellen Kernekvadranten og er udviklet af ledelseskonsulent og forfatter Daniel Ofman.

Ofmans model anvendes af ledelseskonsulenter i hele verden i arbejdet med individuel ledelsesrådgivning, udvikling af teams, rekruttering af talent. I Holland, der er Ofmans hjemland, er modellen desuden en del af pensum på adskillige studier.

Daniel Ofman

Om partnerskabet

PFA og Lederne er gået sammen om at udvikle værktøjer, der styrker lederes kompetencer til at skabe et bæredygtigt arbejdsliv og sikre, at medarbejdere trives, vokser og finder arbejdet meningsfuldt.

Sammen repræsenterer PFA og Lederne en væsentlig del af danske virksomheder og ledere, og vi tror på, at vi med fælles indsats kan styrke trivslen på danske arbejdspladser.

Lederne I PFA