Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

A-kassen LH

A-kassen LH

A-kassen LH er Danmarks største a-kasse for ledere. Vi har mere end 115.000 medlemmer, og samtidig er vi én af landets billigste a-kasser.

medlemstilfredshed

Bedste a-kasse til at få dig tilbage i arbejde

Hos A-kassen LH kan vi hjælpe dig tilbage i job, gennem blandt andet personlig sparring og rådgivning til jobsøgning. Derfor er A-kassen LH den bedste a-kasse i Danmark, når det gælder om at få ledige medlemmer tilbage i arbejde. Det konkluderer en officiel undersøgelse fra 2014 udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet.

91 % medlemstilfredshed

Hos Lederne arbejder vi altid hårdt for at give dig den bedst mulige service. Vi er derfor meget stolte af vores medlemstilfredshed på 91 procent, og vi forsøger hele tiden at gøre A-kassen LH endnu bedre for dig som medlem.

Dagpenge og efterløn

Med et medlemskab af A-kassen LH er du sikret dagpenge, hvis du mister dit job. Du er også sikret professionel hjælp til at komme i arbejde igen og muligheden for at tegne en attraktiv lønsikring, som kan redde din økonomi, hvis uheldet er ude.

Som medlem af A-kassen LH er du godt forsikret i tilfælde af arbejdsløshed, og du har blandt mange andre ydelser også mulighed for at få efterløn.

Læs om dagpenge

Læs om efterløn

Pris

Landets laveste kontingent for både a-kasse og organisation – kun 524 kr./md.

Kan du blive medlem?

Vi har nogle få simple krav til dig, før du kan blive medlem.

Et af dem er, at du skal være funktionæransat, og så skal du arbejde som leder eller betroet medarbejder. Du behøver ikke at have personaleansvar for at blive medlem, hvis bare du har ansvar eller dispositionsret, der forpligter virksomheden.

Du kan blive medlem, hvis du er:

  • Chef og leder med eller uden personalesansvar
    For eksempel direktør, afdelingschef, souschef, butikschef, økonomichef, projektleder, værkfører, teamleder...
  • Betroet medarbejder ansat med særlig dispositionsret/ansvar
    For eksempel projektansvarlig, direktionssekretær, Key Account Manager, teknisk rådgiver...

Er du i tvivl om du kan blive medlem, så ring på 3283 3229.

Få svar på dine spørgsmål

Allerede medlem af en A-kasse?

Ønsker du at skifte fra en anden a-kasse til A-kassen LH, sørger vi for at opsige medlemskabet af din nuværende a-kasse. Vi sikrer også, at din anciennitet flyttes med over til os, så du ikke mister rettigheder i forhold til din ret til dagpenge. De oplysninger, du giver til A-kassen LH må videregives til din nuværende a-kasse.

Du skal betale kontingent til din hidtidige a-kasse, indtil overflytningen er fuldført. For meget indbetalt kontingent til din nuværende a-kasse vil efterfølgende blive returneret til din NemKonto.

Efterløn
Betaler du efterlønsbidrag i din nuværende a-kasse, vil du automatisk også blive opkrævet dette i hos os. Det er vigtigt for din ret til at modtage efterløn. Efterlønsbidraget er uafhængigt af A-kasse, og det fulde beløb går til opsparing. Beløbet udgør 495 kroner om måneden og opkræves kvartalsvis (1.485 kroner).

Kontrol og anden information
De oplysninger, du angiver ved indmeldelse i A-kassen, kan blive kontrolleret. Det kan for eksempel ske ved hjælp af oplysninger fra arbejdsgivere og myndigheder. Kontrol kan også ske ved registersamkøring.

Ifølge persondataloven skal det oplyses, at:

  • A-kassen kan indhente oplysninger fra din arbejdsgiver til brug for afklaring af dine rettigheder og pligter,
  • A-kassen registrerer modtagne oplysninger,
  • du har ret til at få at vide, hvilke oplysninger A-kassen registrerer om dig, og
  • du kan kræve forkerte oplysninger rettet.

Hvorfor skal jeg vælge A-kassen LH?

Betyder prisen noget for dig, skal du vælge A-kassen LH, fordi vi er én af landets billigste a-kasser på markedet. Herudover er A-kassen LH blandt de bedste til at få ledige medlemmer i arbejde igen.

Du skal også vælge os, fordi vi har fokus på dét, som fylder i din dagligdag, nemlig ledelse. Udover alle de lovpligtige ydelser tilbyder vi dig rådgivning, sparring, kurser og uddannelser – alt sammen med fokus på dig og din karriere.

Hos Lederne sætter vi dig og dine målsætninger i højsædet og bringer dig videre.

A-kasse-priser

Prisen for at være medlem af A-kassen LH er 459 kr. pr. måned. Er du leder eller betroet medarbejder, er vi den billigste a-kasse i Danmark.

Én af de vigtigste fordele ved at være medlem hos os er, at vi tilbyder dig gratis og professionel karriererådgivning. Som leder bliver du medlem af en a-kasse for ledere – du kan derfor trække på vores store erfaring, og vi kan give dig professionel sparring, rådgivning og udviklingsmuligheder i forhold til din lederkarriere.

Fagorganisation også?
For kun 65 kr. ekstra pr. måned kan du også blive medlem af vores fagorganisation Lederne. Totalt altså kun 524 kr. pr. måned for både a-kasse og organisation.

Nedenfor kan du se, hvad et års medlemskab af Lederne koster sammenlignet med andre faglige organisationer og a-kasser. Du kan også se, hvor meget du sparer om året, hvis du skifter til Lederne.
 

Organisation A-kasse pr. år Org. pr. år Samlet pris pr. måned Din besparelse pr. år
A-kassen LH 5.502   459  
A-kassen LH + Lederne 4.212* 2.068 524  
Ase Lønmodtager 5.868 804 556 258
Business Danmark 5.568 2.004 631 1.261
CA 5.688 600 524 116
Dansk Metal 5.868 6.223 1.007,57 5.919
Det Faglige Hus, Lønmodtager 5.592 828 535 248
DJØF, Chef/tjenestemand 5.124 3.420 712 2.372
Frie Funktionærer 5.532 1.908 620 1.268
HK Handel 5.664 5.196 905 4.688
IDA 5.124 3.513 719,75 2.465
Krifa - Basis 5.628 1.668 608 1.124
Serviceforbundet 5.628 5.070 891,50 4.526
Skolelederforeningen 5.184 6.816 1000 5.828
3F 5.856 5.220 923 4.904

 * Vælges kun A-kassen LH, bliver der pålagt et årligt administrationsbidrag på 1.290 kr.

Sammenligner du priser på a-kasser, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke services der er inkluderet i prisen. Vores lave pris skyldes vores lave administrationsomkostninger og påvirker ikke udbetalingen af ydelser, som er fastsat ved lov og derfor er den samme i alle a-kasser.

Dagpenge

Er du i tvivl om dagpengereglerne? Vi guider dig igennem alt om dagpenge.

Læs mere om dagpenge

Efterløn

Er du i tvivl om du kan få efterløn? Få svar på alle dine spørgsmål.

Læs mere om efterløn

Hjemvendt fra udlandet

Er du hjemvendt fra udlandet?
Så gælder der særlige regler for optagelse i en dansk a-kasse.

Læs mere om reglerne for optagelse i a-kassen efter udenlandsophold

På vej på efterløn?
Der gælder også særlige regler i forhold til efterløn og udlandsophold.

Læs mere om efterløn og udland

Sådan opkræves dit kontingent

Dit kontingent opkræves kvartalsvis og der kan derfor gå op til fire uger, fra du er indmeldt, til du modtager den første opkrævning.

Du skal være opmærksom på, at hvis du bliver meldt ind i sidste halvdel af et kvartal, kan din første opkrævning afvige fra normalen. Det skyldes, at du både opkræves for den resterende del af det aktuelle kvartal samt for det kommende kvartal. Herefter vil din opkrævning altid kun være for et kvartal ad gangen.