Ansættelsesvilkår A-kassen Kurser og uddannelser Ledelse og Karriere LederNetværk Lokale afdelinger
Print Bookmark and Share

Tjek dine jobforslag på Jobnet hver uge

Som ledig skal du tjekke dine jobforslag på Jobnet mindst hver syvende dag. Hvis du ikke gør det, kan det få konsekvenser for din ret til dagpenge.


For at have ret til dagpenge, skal du melde dig som arbejdssøgende på jobcenteret. Det kan ske på Jobnet. Efter 14 dage skal du gå ind på Jobnet igen og tjekke dine jobforslag. Dette skal du herefter gøre hver syvende dag i hele din ledighedsperiode.

Hver gang du tjekker dine jobforslag, begynder en ny syvdagesfrist. Hvis du f.eks. bekræfter din jobsøgning en mandag, skal du senest gøre det igen mandagen efter. De syv dage er inklusive søndag, helligdage og weekender – dog med undtagelse af jul og påske.

Falder registreringen fra og med 24. december til og med 31. december eller fra og med skærtorsdag til og med 2. påskedag, forlænges fristen med syv dage.

Husk også at tjekke dine jobforslag på Jobnet, når du er i aktivering, f.eks. arbejder med løntilskud.

Tilmeld dig huske-service
Vi anbefaler, at du tilmelder dig huske-service på Jobnet, så du automatisk modtager en sms eller mail dagen før, du skal tjekke dine jobforslag.

Samtidig er det en god idé, at du oplyser din mailadresse, så du modtager en kvittering på mail, hver gang du tjekker dine jobforslag. Denne kvittering kan blive vigtig for at sikre din ret til dagpenge, hvis der opstår problemer med registreringerne i Jobnet.

Hvis du glemmer at tjekke dine jobforslag
Glemmer du at tjekke dine jobforslag, vil du i første omgang få en skriftlig påmindelse fra jobcenteret om, at du skal gøre det inden for en ny frist på syv dage regnet fra udløbet af din første syvdagesfrist.

Gør du ikke det, vil du blive afmeldt jobcenteret dagen efter fristens udløb. Jobcenteret sender dig et brev om afmeldingen og orienterer os, hvilket betyder, at vi skal stoppe med at udbetale dagpenge. Du kan nemlig kun få dagpenge, når du er tilmeldt jobcenteret.

Anden gang du glemmer at tjekke dien jobforslag 
Hvis du for anden gang inden for en periode på 12 måneder, efter du modtog din første skriftlige påmindelse fra jobcenteret, ikke tjekker dine jobforslag, får du igen en skriftlig påmindelse, og der sættes en ny frist på syv dage. 

Tjekker du ikke dine jobforslag inden for den nye frist, vil jobcenteret afmelde dig som jobsøgende dagen efter fristens udløb. Du vil modtage et brev om afmeldingen, og jobcenteret vil orientere os, hvorefter vi vil stoppe udbetalingen af dagpenge.

Tredje gang du glemmer at tjekke dine jobforslag – du afmeldes uden varsel
Hvis du for tredje gang ikke tjekker dine jobforslag, og der er gået mindre end 12 måneder, efter du fik din anden skriftlige påmindelse fra jobcenteret, bliver du afmeldt som jobsøgende uden varsel eller ny frist. Jobcenteret orienterer os om afmeldelsen, og vi stopper øjeblikkelig med at udbetale dagpenge.

Bliv medlem: Bestil opkald

 
 
 
 
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Kontakt Lederne