Ansættelsesvilkår A-kassen Kurser og uddannelser Ledelse og Karriere LederNetværk Lokale afdelinger
Print Bookmark and Share

Seks ugers jobrettet uddannelse

Er du ufaglært, faglært eller har du både en kort videregående uddannelse samt en erhvervsfagliguddannelse, har du mulighed for at deltage i et 6 seks ugers jobrettet uddannelseløb. Her kan du opkvalificére dine kompetencer, mens du er på dagpenge.

Læs her om dine muligheder og få vigtig information om regler og betingelser.


Med en seks ugers jobrettet uddannelse kan du opkvalificere dine kompetencer, og der er mange muligheder for at finde den uddannelse, der passer til dine ønsker og behov.

Ledernes KompetenceCenter udbyder uddannelser særligt målrettet dig som leder. Men du har også mulighed for at tage seks ugers jobrettet uddannelser andre steder.

Ledernes KompetenceCenter
UddannelsesGuiden om voksen- og efteruddannelse
Hvornår kan du begynde på din uddannelse
Er du ufaglært, faglært eller har du både en kort videregående uddannelse samt en erhvervsfagliguddannelse, kan du påbegynde din uddannelse, fra din 1. ledighedsdag.

Hvis du er fyldt 25 år, skal din uddannelse være afsluttet inden for 39 ugers sammenlagt ledighed. Hvis du ikke er fyldt 25, skal den være afsluttet inden for 26 ugers sammenlagt ledighed.

Sådan gør du
Du skal kontaktet dit jobcenter for at få vejledning om din konkrete uddannelses muligheder. Derefter skal du og uddannelsesstedet udfylde og indsende ansøgningsblanket AR 237 til A-kassen. Det skal I gøre i god tid. På Mit Lederne kan du finde en vejledning til at hente og indsende blanketten. Det er også her, du kan skrive til os, hvis du har spørgsmål om uddannelse og dagpenge. Husk at orientere dig om regler og betingelser her på siden, inden du søger.

Ansøg om jobrettet uddannelse på Mit Lederne

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til uddannelse og ledighed, er du meget velkommen til at kontakte os på Mit Lederne.

Spørg A-kassen om uddannelse og ledighed

Hvis du ønsker vejledning til dit valg af uddannelse eller har spørgsmål til en specifik uddannelse, skal du kontakte dit jobcenter og uddannelsesstedet. Har du valgt Ledernes KompetenceCenter, kan du finde kontaktoplysninger her.

Praktiske oplysninger om Ledernes KompetenceCenter

Regler og betingelser
For at kunne deltage i seks ugers jobrettet uddannelse og samtidig modtage dagpenge er der en række generelle betingelser, du skal opfylde – både før og under uddannelsen. Udover de generelle betingelser gælder der også nogle specifikke betingelser alt efter hvilken type uddannelse, du vælger.

Generelle regler og betingelser:
  • Genført vejledningssamtale med jobcenteret.
  • Du skal være fuldtidsledig. Det vil sige, at du ikke må have et deltidsarbejde eller selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse.
  • Du skal være tilmeldt som arbejdssøgende i jobcenteret.
  • Du skal have et godkendt og tilgængeligt CV på Jobnet,
  • Du skal tjekke dine jobopslag på "Min side" på Jobnet mindst hver syvende dag.
  • Du skal stå til rådighed for arbejde, som jobcenteret eller A-kassen henviser dig til.

Mens du deltager i uddannelsen, skal du ikke deltage i samtaler i A-kassen og jobcenteret. Du skal ligeledes heller ikke være aktivt jobsøgende i de perioder, hvor du deltager i uddannelsen – det vil sige sende jobansøgninger.

Du har mulighed for at søge a-kassen om udbetaling af befordringsgodtgørelse. Blanketten hedder AB 421, og du kan finde den på Mit Lederne.

Mit Lederne (Log ind med NemID eller Ledernes login)


 

Lederudvikling på dagpenge?
Få et overblik over kurser og uddannelser og udvid dine kompetencer, mens du er ledig.

Ledernes KompetenceCenter

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Kontakt Lederne